Informații statistice despre localitățile din România
ex: "județul Prahova", "Comuna Bucșani, Dâmbovița", etc.
Despre proiect


Cuprins
Despre proiect[sus]

Despre Sate este o platformă cu informații statistice despre fiecare sat, comună, oraș sau județ din România. Informațiile vor putea fi actualizate de oricine dorește, atât timp cât există o sursă care să susțină informația respectivă.

Drepturi de autor[sus]

Informațiile din acest site au surse diferite și pot fi folosite conform condițiilor enumerate mai jos. Pe măsură ce vor deveni disponibile sub o licență mai permisivă, informațiile vor fi mutate dintr-o categorie în alta.

Datele privitoare la suprafața comunelor au ca sursă biroul european de statistică Eurostat. Ele pot fi folosite atât în scopuri comerciale cât și necomerciale cu menționarea sursei.

Limitele unităților administrativ-teritoriale provin din cadrul proiectului Political Colours și pot fi folosite conform notiței de copyright de pe site-ul respectiv.

Datele despre monumentele istorice (cu excepția coordonatelor și pozelor) provin din monitorul oficial, nefăcând deci obiectul dreptului de autor. Pentru drepturile de autor asupra imaginilor, vezi mai jos.

Datele despre populație provin de pe site-ul Institutului Național de Statistică și pot fi reutilizate conform legii 109/2007 privind reutilizarea informațiilor din instituțiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Codurile SIRUTA, codurile poștale și lista unităților de învățământ provin de pe site-ul date.gov.ro și sunt licențiate sub termenii licenței OGL-ROU-1.0.

Toate celelalte informații disponibile provin de pe site-urile instituțiilor publice și pot fi reutilizate conform legii 109/2007 privind reutilizarea informațiilor din instituțiile publice, cu modificările și completările ulterioare.

Licențele pozelor sunt diferite, în funcție de sursă. Sursa este menționată sub imagine, împreună cu o legătură spre pagina ce conține licența imaginii.

Mulțumiri[sus]

Mulțumim tuturor oamenilor care ne-au ajutat cu diverse părți ale proiectului: lui Nicu Buculei pentru siglă, lui Alex Morega pentru hărți și integrarea cu agenda, echipei Political Colours pentru datele prețioase și pentru proiectul foarte util, lui Bogdan Manolea pentru diversele sfaturi legislative și nu numai, participanților la hackathonul FOSS4G-CEE 2013 pentru programare și datele oferite.